Ако е 3 бара на 4000 оборота, то при 800 е малко на 1 бар, така мисля, но съм сигурен че свети когато падне под 0,5. При положение,че под 0.5 може да значи 0.45 или 0.001, което не е оферта във всички случаи трябва колегата да я провери като запуши маслените магистрали на турбината и да види ще го държи ли налягането или не, щото няма откъде да бяга това масло иначе, освен през турбото или през разшляканите лагери. Малък е шанса да е скапан датчика. Той щеше да отчита грешно и при топла и при студени и при високи и при ниски обороти
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ниско налягане на маслото - 2.4 jtd
Collapse
X
-
Ами в понеделник ще се разбере от каде иде всичко, интересното е обаче че лампата премигва или по точно трепти само и единствено когато я карам по спортно. Ако си я карам леко до 2к мога да мина и 100км и няма да трепне даже. Колеги и майстори ми казват да не го карам и са прави, но отново факт е че ми е страшно необходим превоз и си я карам....то се в видяло че набиване ще има. А почне ли да се прави ще се прави като хората. Така че до понеделник си я карам пък каквото сабя покаже.Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщение2,5-3,0 бара го дават в Аутодата на 4000об ?! За празен ход не видях.
---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:22 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНормалното маслено налягане трабва да е:
на празен ход: 0.6 - 0.7 bar.
при 4000 об.: 2.5 - 3.0 bar.
Това означава, че индикацията трябва да свети под 0,6 bar.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Рядко са случайте когато не се отваря двигателчето отгоре или отдолу когато светне лампата за основния ремонт и проблема не е в датчика......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
а проблема може ли да е от това ако е натисната ламарината в картера и маслената помпа да неможе да направи дебита които трябва ?Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщениеа проблема може ли да е от това ако е натисната ламарината в картера и маслената помпа да неможе да направи дебита които трябва ?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Колега виж си датчика ,и ако не е от него ,минавай на Селения HPX 20w60 италиянските коли много я обичат,а много вероятно ,и да си бил с нея преди смяната.Няма смисъл да чоплиш мотора,и да набиваш пари,после като ритне камбаната слагаш един друг читав мотор,и нямаш грижи.
Датчика е на задната страна на мотора завит на блока сваля се за секунди ,наскоро си свалях от един такъв мотор та знам.Last edited by nicola 59; d.m.y г., 11:27.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеКолега виж си датчика ,и ако не е от него ,минавай на Селения HPX 20w60 италиянските коли много я обичат,а много вероятно ,и да си бил с нея преди смяната.Няма смисъл да чоплиш мотора,и да набиваш пари,после като ритне камбаната слагаш един друг читав мотор,и нямаш грижи.
Датчика е на задната страна на мотора завит на блока сваля се за секунди ,наскоро си свалях от един такъв мотор та знам.Това разбира се само в случай, че моторът работи коректно без да чука. Иначе няма да го спаси никакво масло.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Ако колегата мисли да сменя мотора в случай, че този роди, може да сипва по-гъсто масло и така да кара докато може.
Ако обаче мисли да прави ремонт на този, това не е препоръчително, защото увеличената хлабина на лагерите означава, че част от композицията им вече е заминала и всеки момент могат да настанат доста по-големи поразии. И така ремонтът да е и по-тежък.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеМежду другото и аз щях да пиша нещо подобно, ама не ми се водеха спорове с този и онзиТова разбира се само в случай, че моторът работи коректно без да чука. Иначе няма да го спаси никакво масло.
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко колегата мисли да сменя мотора в случай, че този роди, може да сипва по-гъсто масло и така да кара докато може.
Ако обаче мисли да прави ремонт на този, това не е препоръчително, защото увеличената хлабина на лагерите означава, че част от композицията им вече е заминала и всеки момент могат да настанат доста по-големи поразии. И така ремонтът да е и по-тежък.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Секи път ли го прави инад 4k обороти ли го прави.sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
На тихи топъл държи 0.5-0.6 атм. (на 90 градуса), а на 60 градуса държи 0.7 атм. с газ - 2.0 атм. Карам го докато не се опраси. В момента е с 15w40 Тотаl. Иначе като го запаля сутрин почуква леко и спира след около 30 секунди. Като я подкарам няма проблеми до момента в които не спра някъде или изключа от скорост - тогава започва да "мижи" едвам едвам и само леко да пипна газта гасне. Мисля че в момента нямам излишна четири цифрена сума, а и идват празници.... Благодаря на всички за мненията, надявам се скоро време да не ми създава грижи.
P.S. Забиването се оказа от скапаната букса на дебитомера. Смених я с нова (втора ръка) и сега спиLast edited by alex_gsi; d.m.y г., 19:28.Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
Comment
-
Първоначално публикувано от alex_gsi Покажи съобщениеНа тихи топъл държи 0.5-0.6 атм. (на 90 градуса), а на 60 градуса държи 0.7 атм. с газ - 2.0 атм. Карам го докато не се опраси. В момента е с 15w40 Тотаl. Иначе като го запаля сутрин почуква леко и спира след около 30 секунди. Като я подкарам няма проблеми до момента в които не спра някъде или изключа от скорост - тогава започва да "мижи" едвам едвам и само леко да пипна газта гасне. Мисля че в момента нямам излишна четири цифрена сума, а и идват празници.... Благодаря на всички за мненията, надявам се скоро време да не ми създава грижи.
P.S. Забиването се оказа от скапаната букса на дебитомера. Смених я с нова (втора ръка) и сега спи
Примерно 10W60.
PS: Но не знам това, как ще се отрази на турбината.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:39.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment